Uitvallende honden cursus

  

Op dit moment is er geen Uitvallende honden cursus gepland.

 

Valt uw hond uit naar andere honden? En zijn de dagelijkse wandelingen een bron van stress geworden??

Dan is deze cursus wat voor u!

 
Dog2Work organiseert de Uitvallende Honden cursus, speciaal voor eigenaren met een hond, die tijdens het uitlaten uitvalt naar andere honden.
Gebaseerd op de "growl class" van Ian Dunbar, waarbij uw hond leert ander gedrag te vertonen in aanwezigheid van andere honden.     
 
De cursus wordt begeleid door een gediplomeerd hondengedragstherapeut, samen met een kynologisch instructeur.
 
 

 
 

U leert om te gaan met het gedrag van uw hond en hoe te handelen in lastige situaties. In plaats van agressief gedrag te vertonen, leert uw hond positief op andere honden te reageren.
Met als doel dat u en uw hond weer ontspannen kunnen wandelen. 

Uiteraard wordt er voldoende aandacht besteedt aan de veiligheid van alle deelnemers.Voor zowel mens als hond. Mocht het nodig zijn, dan wordt de hond aangeleerd om, tijdens de lessen, een muilkorf te dragen. 

Ervaringen van eerdere cursisten:

"De groep cursisten bestond uit allemaal mensen met een gemeenschappelijk probleem . Hierdoor is de sfeer minder gespannen omdat iedereen dezelfde nare ervaring van 'onmacht' kent. De cursusleiders proberen zoveel mogelijk in te spelen op ieder zijn persoonlijke specifieke behoefte waardoor er niet een programma wordt afgedraaid maar echt wordt gekeken naar de combinatie van hond en baas. Het grootste gewin zit volgens mij niet zozeer in het direct oplossen van het probleem (wat meestal niet in een enkele cursusavond op te lossen is) maar in het vertrouwen dat je als baas krijgt om er samen met de hond mee aan de slag te gaan".
Hond Tinus en eigenaar.


"Bij de dierenartspraktijk zag ik de folder liggen over de cursus voor uitvallende honden. Het verhaal in de folder herkende ik wel. Het uitlaten van de hond was niet altijd meer een plezier. Dat de cursus alleen voor honden met dit soort gedrag was maakt de drempel om mee te doen wat lager. Iedere deelnemer "zit tenslotte in het zelfde schuitje" en herkent ook het gedrag van de andere honden. De cursus zelf  vond ik erg prettig om te volgen. Ik heb tijdens de cursus toch diverse aanwijzingen en tips gekregen waarmee ik in de thuissituatie,  samen met onze hond, verder mee kan oefenen. Fijn vond ik dat de cursusgroep niet te groot was en dat er twee begeleiders bij waren waardoor er veel aandacht was voor de deelnemers, zowel hond als baas. Hoewel ik niet verwacht dat onze hond helemaal van haar antipathie voor andere honden afkomt merk ik wel dat ik zelf relaxter ben bij het uitlaten van de hond en dat heeft weer een positief effect op het gedrag van onze hond".
Hond Abby en eigenaar.


"Mei 2016 gestart met vijf weekse ‘uitvallen naar andere honden’ cursus,na diverse cursussen met onze hond te hebben gehad.Het is een leuke leerzame cursus voor zowel hond al baas.De methode werkt prima voor onze hond,en na vijf lessen merken wij dat het uitvallen minder heftig is,en we hem sneller uit de situatie kunnen halen.Fijn om met ‘lotgenoten’ samen te zijn,zonder dat je aangekeken word op je hond die uitvalt.En erg blij dat we iets gevonden hebben wat aanslaat bij onze hond.De cursus word fijn begeleid door mensen die er verstand hebben,en open staan voor vragen.Kortom,een aanrader!"
Mariska, Gerjan en hond Billy.


Benieuwd of de cursus geschikt is voor uw hond?
Neem gerust vrijblijvend contact op!