Gedragstherapie

Een gedragsprobleem is elk gedrag dat de eigenaar als probleem ervaart. Veelvoorkomende gedragsproblemen kunnen voor elke individuele hond anders zijn. Daarom is het belangrijk om het probleem goed uit te pluizen.
Ook een hond is een individu, met een individu als baas en in een specifieke omgeving. Dit betekent dat voor elke combinatie van baas en hond een therapie anders kan zijn. Goede gedragstherapie is maatwerk en houdt rekening met de individuele karakters en omstandigheden van de baas en de hond.
 
Werkwijze
Als eigenaar wil je zo snel mogelijk de oplossing. Maar voor mij is het achterhalen van de oorzaak van het gedrag net zo belangrijk, misschien nog wel belangrijker. Alleen dan kan ik goed adviseren in wat voor u en uw hond nodig is om het gedrag om te buigen.
Gedrag heeft helaas geen aan- en uit knop. Dat kan betekenen dat uw hond zich ‘anders’ gedraagt wanneer ik bij u thuis kom. Of niet het gedrag laat zien, waarvoor u contact met mij heeft opgenomen.
 
Uw hond en u verdienen tijd en aandacht. Daarom werk ik met tenminste 2 afspraken.
Allereerst is er de intake bij u thuis. We bespreken het probleem, ik observeer uw hond in zijn eigen omgeving. En maak zo een inschatting van wat er werkelijk speelt. 
 
Na dit 1e gesprek verwerk ik mijn bevindingen thuis. Ik maak een verslag van het gesprek. Mogelijk vraag ik u nog om aanvullend beeldmateriaal (bijvoorbeeld van een wandeling) als we het gedrag niet hebben gezien.
 
Kort hierop volgt de tweede afspraak: ik bespreek mijn bevindingen met u, evenals het plan van aanpak. Waar mogelijk maken we direct een start met de oefeningen. Ik laat u achter met een stappenplan. De periode, die daarop volgt, houden we contact over de voortgang.

 
Kosten
U betaalt voor dit gedragsconsult € 135,- (incl. BTW/exclusief reiskosten a €0,20 per km.).
U krijgt hiervoor 2 afspraken plus begeleiding op afstand via telefoon en/of mail. Als blijkt dat meer afspraken wenselijk zijn, dan worden de kosten hiervoor in overleg bepaald.