Over mij

Mijn naam is Judith van Moorsel.
Al vanaf jonge leeftijd ben ik gek op honden. In het gezin was geen mogelijkheid voor een hond, dus ging ik altijd de buurt af op zoek naar honden. Ik was er als de kippen bij als een nieuwe hond in de wijk kwam wonen. Zo kon ik toch mijn liefde voor honden al kwijt.
 
Toen ik eenmaal op mezelf woonde schafte ik een hond aan en liet ik die langgekoesterde droom in vervulling gaan. Zo kwam ik in aanraking met een Border Collie-teefje uit het asiel: een verschrikkelijk bang hondje, dat waarschijnlijk al heel wat nare dingen had meegemaakt. Vol overgave heb ik me op deze hond 'gestort' en met hulp van een gedragstherapeut is ze weer opgekrabbeld.
 
En toen was ik verkocht! Ik was verknocht geraakt aan dit ras en geïnspireerd door dit mooie vak: dit wilde ik ook. Ik ben gestart met de opleiding tot hondengedragstherapeute bij DogVision en heb deze in februari 2013 afgerond. Naast hondengedragstherapeute ben ik ook opgeleid tot kynologisch instructeur. Hierdoor ben ik bevoegd om les te geven aan hondeneigenaren op bijvoorbeeld een hondenschool.
 
Als trotse bezitter van twee werkende Border Collies beoefen ik ook het schapendrijven. Zij zijn van grote hulp bij de verzorging van mijn koppeltje schapen.
 
Mijn werkwijze is gebaseerd op een wetenschappelijke onderbouwing van het probleemgedrag. Daarnaast ga ik uit van samenwerking tussen hond en baas: teamwork. Het maakt niet uit om wat voor hond het gaat, de basis ligt bij het begrijpen van het gedrag van de hond. En bij een juiste samenwerking. Hier help ik graag de eigenaren bij!
Het vormen van een team is de basis voor een goede band tussen baas en hond, die elkaar begrijpen en weten wat ze van elkaar kunnen verwachten.